Pohanková kaše se sušenými švestkami

Pohankova-kase
Doba přípravy – ikona
20 min
Doba vaření – ikona
10 min
Obtížnost – ikona
Lehká
Počet porcí – ikona
2 porce

POHANKOVÁ KAŠE SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

 

INGREDIENCE

1 hrnek loupané pohanky

1 a ½ hrnku mléka (já jsem použila napůl mandlové a klasické plnotučné)

1 lžíce sladidla dle chuti (med/čekankový sirup/erythritol – pro low carb stravování či diabetiky)

1 hrst sušených švestek (ideálně v BIO kvalitě)

1 lžička skořice

1 hrst malin

1 hrst jahod 

1 hrst pistácií

1 hrst kokosových lupínků

Špetka soli

1 lžíce Komboosteru

 

POSTUP

Pohanku propláchneme vařící vodou a dáme do hrnce vařit s mlékem zhruba 10 minut. Když je pohanka téměř měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem (já mám raději jemnější konzistenci, ale pokud má někdo raději hrubší, mixovat nemusí). Pokud nám přijde, že je po mixování kaše moc hustá, dolijeme ještě trochou mléka na požadovanou hustotu. Pak přidáme špetku soli, nakrájené sušené švestky, skořici a dosladíme. Promícháme, stáhneme z plotny, zabalíme do utěrky a necháme dojít někde v teple, třeba pod dekou. Po cca 5 min přendáme do misky a ozdobíme čerstvým ovocem, na drobno nakrájenými pistáciemi, kokosem a dochutíme Komboosterem (dá se sehnat na www.bestbooster.cz).

Pohanka ovoce do kaše Příprava pohankové kaše servírování pohankové kaše

TIP ZDRAVOBLOGU

Kaše je velmi vydatná a zasytí až do oběda. Zároveň je lehce stravitelná a obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Pohanka je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Lze použít i lámanku nebo pohankové vločky.