POHANKOVÁ KAŠE SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI
INGREDIENCE
1 hrnek loupané pohanky
1 a ½ hrnku mléka (já jsem použila napůl mandlové a klasické plnotučné)
1 lžíce sladidla dle chuti (med/čekankový sirup/erythritol – pro low carb stravování či diabetiky)
1 hrst sušených švestek (ideálně v BIO kvalitě)
1 lžička skořice
1 hrst malin
1 hrst jahod
1 hrst pistácií
1 hrst kokosových lupínků
Špetka soli
1 lžíce Komboosteru
POSTUP
Pohanku propláchneme vařící vodou a dáme do hrnce vařit s mlékem zhruba 10 minut. Když je pohanka téměř měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem (já mám raději jemnější konzistenci, ale pokud má někdo raději hrubší, mixovat nemusí). Pokud nám přijde, že je po mixování kaše moc hustá, dolijeme ještě trochou mléka na požadovanou hustotu. Pak přidáme špetku soli, nakrájené sušené švestky, skořici a dosladíme. Promícháme, stáhneme z plotny, zabalíme do utěrky a necháme dojít někde v teple, třeba pod dekou. Po cca 5 min přendáme do misky a ozdobíme čerstvým ovocem, na drobno nakrájenými pistáciemi, kokosem a dochutíme Komboosterem (dá se sehnat na www.bestbooster.cz).
TIP ZDRAVOBLOGU
Kaše je velmi vydatná a zasytí až do oběda. Zároveň je lehce stravitelná a obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Pohanka je vhodná i pro bezlepkovou dietu. Lze použít i lámanku nebo pohankové vločky.