Kombucha

POPIS A VLASTNOSTI KOMBUCHY

 

Kombucha, které na východě po staletí říkají DLOUHOVĚKOST, dodává tělu duševní i tělesnou vitalitu.

Kombucha není houba, jak si mnozí myslí, ale symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií - označovaná zkratkou SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast), jejíž soudržnost je zajišťována celulózou tvořenou octovými bakteriemi. Kombucha roste v oslazeném čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem. Speciální technologií vyrobený extrakt z Kombuchy pomáhá vylučovat těžké kovy, harmonizuje střevní mikroflóru a je zdrojem cenných probiotik. Podporuje funkci jater, žlučníku a některé studie ukazují, že může až 70 % toxických látek pro játra a ledviny neutralizovat! 

Kombucha obsahuje: B1, B2, hořčík, vápník, draslík i nezbytné stopové prvky měď, nikl, mangan, železo, zinek, kobalt, kyselinu L-mléčnou, B3, B5, B6, C vitamin, kyseliny glukonovou a glukuronovou.

Nejsilnější extrakt kombuchy se kterým jsme se setkali, je v potravinovém doplňku Kombooster, kdy 1 čajová lžička má stejnou sílu jako 4,5 litru kvalitního čaje z kombuchy.

kombucha-nálev kombucha-nápoj Kombucha boostery kombucha-mateční houba

 

Kyselina glukuronová pomáhá zpomalovat proces stárnutí, regulovat cholesterol a triglyceridy a čistit celé tělo od škodlivých toxinů. Kyselina L-mléčná má silný protinádorový účinek, zatímco vitamín B6 je nezbytný pro práci mozku a centrálního nervového systému a C vitamin zlepšuje imunitní systém. Kyselina octová zabíjí parazitické bakterie.

Kombucha navíc pomáhá při hubnutí, má antimikrobiální účinky a pozitivní vliv na hladinu krevního cukru. Laboratorní testy u extraktu v Komboosteru prokázaly dokonce podpůrný efekt při prevenci rakoviny, kdy se zpomalovalo její šíření organismem.